top of page

Lagkrav på förarbevis för vattenskoter - Vad gäller?

Nya regler 1 maj 2022

Sedan den 1 maj 2022 är det lagstadgat i Sverige att man, för att få lov att framföra en vattenskoter, måste inneha ett förarbevis för vattenskoter. För att läsa mer om den nya lagen hänvisar vi till Transportstyrelsens hemsida. De krav som Transportstyrelsen har tagit fram för att man ska få ta sitt körkort eller förarbevis för vattenskoter finner ni under Om utbildningen

Är du intresserad av en lärorik och intensiv kurs för att sedan till fullo kunna njuta av din vattenskoter? Då är du mer än välkommen att boka in dig på en kurs hos oss så hjälper vi dig att så smidigt som möjligt få ditt förarbevis/körkort.

Kursen består av tre etapper. Första etappen består av studier på egen hand där du som elev får tillgång studiematerial här på hemsidan. Andra etappen är en lärarledd teoretisk utbildning som avslutas med ett slutprov. Den sista och tredje etappen är av mer praktisk karaktär där vi kommer befinna oss ute på vattnet. Ni får där lära er att framföra er vattenskoter på ett säkert och effektivt sätt.

Om ni är fyra eller fler som är intresserade av att gå kursen har vi möjligheten att komma och hålla kursen hos er. Kontakta oss i så fall så hjälper vi er med er bokning!

bottom of page